Regina Huisman – Klassiek homeopaat

Mijn naam is Regina Huisman (1971) en heb mijn praktijk in Hazerswoude-Dorp. Het dorp is gelegen in het Groene Hart en ligt midden tussen Leiden, Alphen aan den Rijn, Boskoop en Zoetermeer.

Eerste kennismaking

Mijn eerste kennismaking met homeopathie was in mijn tienertijd toen ik, niet tevreden met mijn toenmalige huisarts, door een kennis van mijn moeder bij een Antroposofische huisarts terecht kwam.

De behandeling van ziekte is er volgens de Antroposofische geneeskunde altijd op gericht om het zelfherstellend vermogen te ondersteunen en te versterken. Samen met de patiënt probeert de arts erachter te komen wat het lichaam uit balans heeft gebracht en hoe het verstoorde evenwicht hersteld kan worden, eventueel met behulp van Antroposofische- en/of homeopathische medicijnen, voedingsadviezen of andere therapieën.

Regina Huisman

Opleiding Klassieke Homeopathie

Mijn interesse in de complementaire geneeskunde en de holistische visie (samenhang van klachten) was gewekt, maar dit ging nog niet verder dan het lezen van enkele boeken. Pas vele jaren later besloot ik een Complementaire opleiding te gaan volgen.

Ik koos de Hogeschool voor Complementaire geneeswijzen Hippocrates te Bloemendaal, waar de studierichtingen Klassieke Homeopathie, Natuurgeneeskunde, Lichaamsgerichte therapieën en Counseling werden gegeven.

Tijdens de propedeusejaren kregen we introductielessen in alle richtingen. Na de brede scholing in medische basisvakken, koos ik voor Klassieke Homeopathie als specialisatie. De Klassiek Homeopathische kijk op ziekte en gezondheid was mijn kijk op ziekte en gezondheid, opeens begon ik te snappen wat ik altijd al vermoedde. De mens is meer dan alleen zijn lichaam, Klassiek Homeopaten zoeken naar de oorzaak van ziekte en niet naar het bestrijden van de symptomen van de ziekte. Klassieke Homeopathie is gebaseerd op wetmatigheden uit de natuur en er wordt voortdurend gewerkt aan de wetenschappelijke onderbouwing van de behandelingen.

(Aanvullende) therapieën

Naast Klassieke Homeopathie heb ik tijdens de opleiding vakken gevolgd uit de specialisaties Natuurgeneeskunde, Lichaamsgerichte therapieën en Counseling.