Homeopaat Zoetermeer

Klassieke homeopathie is een natuurlijke behandelwijze die zich richt op de gehele mens. Een een homeopathisch medicijn wordt niet uitsluitend voorgeschreven op lichamelijke klachten, maar op het totaalbeeld, inclusief de mentaal en/of emotionele.

Met welke klachten kunt u bij mij terecht?

Klassieke homeopathie is inzetbaar/geschikt voor zowel acute als chronische klachten op lichamelijk, mentaal en emotioneel gebied bij mensen van alle leeftijden.

De meeste klachten kunnen doeltreffend behandeld worden door middel van Klassieke homeopathie. Mocht je twijfelen of dit in uw geval ook geldt dan kunt u altijd contact met mij opnemen.

Het is heel goed mogelijk om een homeopathische behandeling te starten naast de reguliere medicatie en behandeling. Je hoeft echt niet te stoppen met de medicijnen die je van je (huis)arts krijgt als je met de homeopathische behandeling begint. Vaak blijkt tijdens de behandeling dat de medicatie kan worden afgebouwd. Dit gaat altijd in overleg met uw behandelend arts/specialist.

Chronische klachten, zoals eczeem, gordelroos, prikkelbare darmsyndroom, hoofdpijn en migraine, aanhoudende verkoudheid, hooikoorts en andere allergieën.

Klachten bij kinderen laten zich goed met homeopathie behandelen. Zoals problemen met tanden krijgen, waterwratjes, bedplassen, klachten na vaccinatie, oorontsteking, groei- en ontwikkelingsstoornissen, gedragsproblemen, concentratieproblemen en hyperactiviteit.

Moeilijk inslapen en slapeloosheid, onzekerheid en faalangst, onrust en angsten, verdriet en depressie of langdurige vermoeidheid

Vrouwenklachten zijn heel goed te behandelen met homeopathie. Klachten die gepaard gaan met de menstruatie, zwangerschap of menopauze en zelfs vruchtbaarheidsproblemen

Wat is Klassieke homeopathie

Klassieke homeopathie is een natuurlijke behandelwijze die zich richt op de holistische (gehele) mens. Dit betekent dat een homeopathisch medicijn niet uitsluitend wordt voorgeschreven op lichamelijke klachten, maar op het totaalbeeld (inclusief de mentaal/emotionele). Daarom is het van belang dat ik zoveel mogelijk van je en jouw klachten te weten kom. Tijdens het eerste consult zal ik proberen een totaalbeeld te vormen van jouw lichamelijk en/of psychische klachten, je leefgewoonte en jouw persoonlijkheid.

Wanneer er een verstoring plaatsvindt, raakt de levenskracht uit balans. Voorbeelden van verstoringen zijn: kouvatten, een ongeluk, verkeerde voeding, stress, verlies van een geliefde, e.d. Wanneer de levenskracht verstoord wordt, raakt deze uit evenwicht en kunnen er functionele klachten ontstaan zoals koorts, pijn, obstipatie, slechte concentratie, neerslachtigheid. Mensen zijn vaak in staat de balans zelf te herstellen, we spreken dan over het zelfherstellend vermogen. De meesten van ons hebben dit wel eens ervaren. Wanneer je je bijvoorbeeld in je vinger snijdt, zorgt het lichaam er, door een pijnprikkel, automatisch voor dat je niet meer verder snijdt. Daarnaast start er een mechanisme waardoor het bloeden wordt gestopt en er nieuw weefsel gevormd wordt waardoor de wond zich weer zal sluiten. Hoewel dit soort klachten als lastig kunnen worden ervaren zijn deze klachten bijzonder functioneel. Ze hebben als doel ons tot een lager activiteitenniveau te brengen zodat al onze energie gebruikt kan worden voor herstel.

Wanneer er te veel verstoringen in korte tijd plaatsvinden, of de verstoring te lang voort duurt, houden de klachten langer aan en kunnen deze zelfs chronisch worden. Op dat moment is er werkelijk sprake van ziekte en is het vermogen tot zelfherstel niet meer (voldoende) in staat is om de balans te herstellen.

Homeopathie kan ondersteuning bieden

Mensen kunnen last hebben van klachten die op het eerst gezicht erg op elkaar lijken. Toch is de oorzaak van het ontstaan van deze klachten vaak verschillend. Bovendien ervaren mensen hun klachten ieder op hun eigen manier. Het is daarom belangrijk om iedere klacht of ziekte individueel te benaderen.

Met behulp van Klassieke homeopathie kan het zelfherstellend vermogen worden gestimuleerd. Hierdoor is het mogelijk de balans te herstellen waardoor klachten zullen afnemen en verdwijnen. De mate waarin herstel op kan treden is afhankelijk van de mate waarin er sprake is van (on) herstelbare schade. Klassieke homeopathie stimuleert het zelfherstellend vermogen met behulp van een enkelvoudig medicijnen (gemaakt van één uitgangsstof).

Naast Klassieke homeopathie bestaat ook de complexe homeopathie. Deze werkt met samengestelde homeopathische middelen. In deze middelen worden verschillende uitgangsstoffen, waarvan de werking op een bepaalde klacht is aangetoond, samengebracht. Dit zijn de ‘zelfhulpmiddelen’ die gekocht kunnen worden bij de drogist of apotheek. Deze middelen zijn gericht op algemene klachten als verkoudheid, hoofdpijn, griep, slaapklachten, hooikoorts, etc. Met deze middelen kan het zelfherstellend vermogen ondersteund worden. Ze zijn echter niet gericht op de individuele situatie.

Wanneer de klachten langer aanhouden of steeds terugkeren, dan is het advies om een Klassiek homeopaat te raadplegen. Samen zal er gekeken gaan worden naar de mogelijke oorzaak van het aanhouden of terugkeren van de klachten en je een individueel gerichte behandeling geven.

youtube-video-thumbnail